IZO

Platform IZO 

 • 2022: Op weg naar het netwerkmodel

  Gepubliceerd in Platform IZO op 09 Feb 2022

  Een nieuw jaar, dat betekent nieuwe jaarplannen. Wat staat er in 2022 te gebeuren op het gebied van informatievoorziening in de langdurige zorg? Bij Platform IZO presenteerden de platformleden de speerpunten van hun organisatie voor 2022 en gingen zij in gesprek met elkaar om te zien waar organisaties elkaar kunnen versterken in de verbetering van de informatievoorziening in de langdurige zorg. In dit artikel zetten we de speerpunten, inclusief visualisaties, voor je op een rij.
 • Proof of Concept Indicatieregister Wlz

  Gepubliceerd in Platform IZO op 13 Jan 2022

  Het Actieprogramma iWlz werkt aan de implementatie van het netwerkmodel voor de gegevensuitwisseling in de langdurige zorg. Afgelopen jaar is er veel tijd besteed aan de Proof of Concept (PoC) rondom het Indicatieregister. Platform IZO was benieuwd naar de vorderingen en vroeg programmamanager Eduard Renger om hen bij te praten.
 • Ontologie: een model van hoe de wereld in elkaar zit

  Gepubliceerd in Platform IZO op 12 Jan 2022

  Voor computers is het heel ingewikkeld om ongelijkwaardige informatie te verwerken. Dat is een knelpunt bij informatie-uitwisseling. De computer heeft regels nodig om die data te kunnen vergelijken. Bijvoorbeeld in de vorm van ‘triples’ en een ‘ontologie’. Marc Nieuwland (Zorginstituut Nederland) vertelt Platform IZO wat een ontologie is, hoe het werkt én hoe het past in de ontwikkeling naar het netwerkmodel.