IZO

 • Vertaalmachine helpt fouten verminderen bij medische overdracht

  Gepubliceerd in Platform IZO op 06 Dec 2016

  6 december 2016 ​– Zorginstituut Nederland heeft, in samenwerking met HL7 Nederland en de koepelorganisatie van ICT-ondernemers in de zorg (OIZ), een werkend prototype ontwikkeld van een ‘vertaalmachine voor terminologie’. Die kan onder meer medische en zorginhoudelijke overdrachtinformatie verbeteren.
 • Vers van de pers: boekje over Denktank IZO van 3 november 2016

  Gepubliceerd in Platform IZO op 28 Nov 2016

  28 november 2016 – Over de tweede Denktank IZO van dit jaar is een boekje verschenen: Juist geïnformeerd zijn, is cruciaal voor regie. Het geeft een compleet overzicht van de dag. U kunt het boekje doorbladeren in issuu of downloaden als pdf.
 • Film over belang van samenwerking bij informatievoorziening

  Gepubliceerd in Platform IZO op 17 Nov 2016

  17 november 2016 – Bij informatievoorziening in de zorg en ondersteuning (IZO) is het belang van samenwerking groot, evenals cliënten betrekken. De film is gemaakt op de Denktank IZO van 3 november, waar het thema ‘cliënt en data’ was.
 • Process mining helpt bij administratieve lastenverlichting

  Gepubliceerd in Platform IZO op 08 Nov 2016

  8 november 2016 – Process mining blijkt een innovatief hulpmiddel om knelpunten in de administratieve processen op te sporen. Daarmee kunnen de processen worden verbeterd, bijvoorbeeld in de doorlooptijd van de aanvraag van zorg en de financiële afhandeling. Naar aanleiding van een pilot over process mininggaat Zorginstituut Nederland nu samenwerken met HEAD en Universiteit Tilburg.
 • Verslag Denktank IZO: juist geïnformeerd zijn, is cruciaal voor regie

  Gepubliceerd in Platform IZO op 07 Nov 2016

  7 november 2016 – Een alleenstaande vrouw van 83 die thuis wil blijven wonen. Een altijd en overal beschikbaar elektronisch dossier voor een meisje met het Rett-syndroom. Kraamvrouwen die zelf hun zorg organiseren. Op de Denktank van 3 november werd duidelijk dat er vooruitgang geboekt wordt in informatie-uitwisseling die patient included is.
 • Blockchain in plaats van ‘logboek op het aanrecht’

  Gepubliceerd in Platform IZO op 04 Nov 2016

  ​4 november 2016 –​ Zorginstituut Nederland heeft een blockchaintoepassing voor de zorg ontwikkeld waarmee het logboek, dat nu in veelal een papieren versie in de thuiszorg wordt gebruikt, straks online door diverse betrokkenen is in te zien. Op die manier kunnen zorgverleners en familie via een appdirect het logboek bekijken. Zo zijn altijd de actuele gegevens inzichtelijk.
 • 3 november: Denktank IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning) over cliënt en data

  Gepubliceerd in Platform IZO op 29 Sep 2016

  29 september 2016 – ​De tweede Denktank IZO van 2016 komt eraan. Op donderdag 3 november organiseert Zorginstituut Nederland een dag vol inspiratie over innovatie in informatie-uitwisseling in de zorg en ondersteuning. Het thema is ‘cliënt en data’.
 • Volgende Denktank IZO 3 november, reserveer de datum of schrijf u alvast in

  Gepubliceerd in Platform IZO op 31 Aug 2016

  ​31 augustus 2016 – Op donderdag 3 november vindt de tweede Denktank IZO van dit jaar plaats. U kunt rekenen op een dagvullend, interactief programma. Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda! Het wordt een Doe-Denktank, met als thema ‘Cliënt en data’.
 • Boekje over de Denktank IZO van 16 juni 2016

  Gepubliceerd in Platform IZO op 14 Jul 2016

  14 juli 2016 – Over de Denktank IZO van 16 juni hebben we een boekje samengesteld: Op weg van Denktank naar Doetank. Het geeft een compleet overzicht van de dag. U kunt het boekje doorbladeren in issuu of downloaden als pdf.
 • Op weg van Denktank naar Doetank

  Gepubliceerd in Platform IZO op 22 Jun 2016

  22 juni 2016 – “Mijn complimenten voor de visie van het Toekomstbeeld IZO. Wel wil ik een oproep doen: de Denktank moet een Doetank worden. Dus kom met concrete voorstellen.” Met deze woorden zette Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS de zaal in de juiste mindset.