IZO

Platform IZO 

Denktank IZO 5 juni: hoe kan informatievoorziening rond mantelzorg beter georganiseerd worden?

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

16 mei 2018 – Zorginstituut Nederland organiseert in juni de Denktank IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning) met als thema ‘Mantelzorg zonder (digitale) hindernissen’. Hoe kan informatievoorziening rond mantelzorg beter georganiseerd worden?

Mantelzorgers hebben het druk. Naast de primaire zorg en aandacht voor hun naasten, lopen ze regelmatig aan tegen hindernissen en obstakels tussen verschillende organisaties en hulpverleners.

Regelwerk en administratieve rompslomp
Regelwerk en administratieve rompslomp behoren tot de grootste ergernissen bij mantelzorgers. Op 5 juni gaan ruim honderd deelnemers met hen en met andere zorgprofessionals in gesprek en aan de slag.Programma
Deelnemers krijgen op deze dag inzicht in de praktijk van mantelzorgers en de hindernissen die zij ervaren. Hoe kan verbeterde uitwisseling van informatie het belangrijke werk van mantelzorgers makkelijker maken? Tijdens twee plenaire presentaties en zes workshops gaan we met elkaar aan de slag om te bedenken hoe de informatievoorziening rond mantelzorg beter georganiseerd kan worden.

Voor wie?
Deze dag is primair bestemd voor informatiemanagers, beleidsmakers en bestuurders die werken in de zorg en ondersteuning, bij overheden of bij uitvoeringsorganisaties. Vanzelfsprekend zijn ook mantelzorgers van harte welkom!

Meer informatie
Het volledige programma en de verschillende workshops vindt u op de pagina Denktank IZO . Deelname is gratis. U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier.